trešdiena, 2011. gada 2. novembris

Kalendāra bioloģiskais pulkstenis tikšķ

Nekur citur kā Erasmus ietvaros tik daudz nenotiek, kā Gentē: vismaz tā man šķiet. Erasmus studijas lai gan citur nekur jau nav man bijušas un nebūs, tāpēc salīdzināt īsti nav ar ko, bet pie šī apgalvojuma palikšu.

Un esmu bijusi priecēta ar vēl diviem mīļākajiem ciemiņiem pasaulē: Mammu un Tēti (M&T). Viņu ciemošanās laikā paspējām vēl sīkāk iepazīt Briseles ielas, ieliņas; vēlreiz uzsmaidīt čurājošajām skulptūrām; ielūkoties katedrālēs; pils parkos un skvēros; kā arī pārliecināties, ka vilciens ir viens lielisks pārvietošanās līdzeklis. 



Ja Latvijā vilcienu kustību attīstītu tik tālu, varētu tikai priecāties - gan zaļi domājošie, gan vispārīgi sabiedrība par loģikas ieviešanu kustībā - un nav nemaz tik dārgi. Studentiem jo īpaši:

Beļģijā strādā tāds brīnums kā GoPass - noteikumi, ja Tev zem 26: pērc uzreiz 10 braucienus vienā biļetē, kas kopā izmaksā 50 eur un brauc no jebkuras pilsētas uz jebkuru Beļģijas ietvaros - kaut vai 5x pārsēžoties un pa starpu vēl pārsēšanās pilsētas aplūkojot - un tas skaitās kā viens brauciens. Esmu jau otrajā GoPass iekāpusi, jo ceļot ir forši. 

Bet vēl par Genti un M&T ciemošanos šeit. Latvieši ir jaukumiņi, salīdzinoši ar citu valstu pārstāvjiem - jo citu izskaidrojumu nemāku atrast. Kapēc? Citi Erasmusnieki bija pārsteigti - kā..?! vecāki paliks pie Tevis..?! manējie gan ņem viesnīcu, hoteli.. utt. pat tad, ja pie sava bērna ciemos atbraukuši tikai uz vienu nakšņošanu. Nekāds hotelis pat nevarēja sapņot dabūt manus vecākus uz veselām divām naktīm. hā. (nav taču nekā foršāka par sarunām, līdz iemigšanai). Uzkāpām arī augstskolas bibliotēkas tornī (Book Tower) un aplūkojām pilsētu no augšpuses. 
Interesantais par kāpienu: pirms kāp, Tev jāpierakstās sarakstā un tad pavadonis ar liftu uzved augšā. Kāpēc jāpierakstās? Lai viņiem būtu kontakti, ka nu izdomā tā apzināti nolekt no torņa. Tāds "kam'ōn" ;D 



Un tad jau visam sekoja rīta brauciens uz lidostu. Nu nesaprotu, kāpēc lidojumi jāliek tik agri, ka nemaz nav iespējams normāli tikt līdz lidostai.. taču jaukā vācu meitene Juliane izlīdzēja un aizveda. Erasmusnieki taču ir forši.

Un par viņu foršumu turpinot: sanāca uz savas ādas izjust pārējo testu par sociopātismu. Bingo - esmu pēc testa rezultātiem viena no viņiem. Laikam tikai neņemšu nopietni, jo arī pēc vidusskolas beigšanas pildot testu par karjeru, kas man būtu vistuvākā un vēlamākā, rezultāts norādīja, ka man jākļūst par zvejnieci uz baržas. Da-da-dam. Nebūs.

Jā, kas tālāk..?! Tālāk 1., 2. novembris ir Beļģijas nacionālās brīvdienas. Un tām apakšā -> labi plāni. Lieli plāni.

Nav komentāru: