otrdiena, 2011. gada 11. oktobris

Nevaru nepapriecāties

Pa lielam jau nekas nav mainījies, taču emocijas ir uzlādētas tā, it kā ne tikai jauna baterija ielikta, bet vesels akumulators pieslēgts būtu pie manis bijis. 

Šajā nedēļas nogalē, kura sākās ceturtdienas vakarā ar lentošanu un frisbiju ar Julien piemājas parkā, ciemos atbrauca arī Māriņa ar Edzīti. Laiskošanās un bilžu abpusēja rādīšana/komentēšana vakarā, pārvērtās par ilgu gulēšanu no rīta, lai uzkrātos spēkus izlādētu pastaigā pa Genti. Es taču varētu būt profesionāla gide (!). Diena lietaina, taču ik pa laikam saule palutināja ar dažiem stariem, lai varētu kādu bildi uzņemt. 

 Šī laikam skaistākā no visām Gentes bildēm, kas man ir. Graslei - kanāla mala. Pilsētas vēsturiskais centrs. Ar māksliniecisku aci, kadrā var saskatīt dienu un nakti, kā arī visus gadalaikus.

Piektdienas vakarā bija studentu organizācijas pasākums, kurā katras valsts pārstāvim vajadzēja prezentēt savus nacionālos ēdienus. Diez cik nacionāli laikam nesanāca, bet ar abu manu jauko viesu palīdzību saveidojām kartupeļu pankūkas, ķiploku baltmaizes grauzdiņus un ceptus ābolus. Tikai kartupeļu pankūkas bija sarūpējuši arī poļi, čehi un vācieši. Pašai pie sirds gan vislabāk gāja turku garšīgumi, taču nekautrējos cienāties no blakusgaldiņa spāņu siermaizītēm ar ievārījumu. Interesanta un ļoti laba kombinācija. Vakars turpinājās augstskolas kopītnēs un vēlāk ar "Flag Party" pilsētas centrā. Izdevās pasākuma ietvaros izcelties ar Latvijas hokeja kreklu mugurā. Ziņa LV - bijām pamanāmi un skaļi, kā īsti hokeja fani^^

Beidzot arī uzkāpu Universitātes bibliotēkas augšējā stāvā, no kurienes iespējams redzēt visu pilsētu no augšas. Plašums, kas paveras, ir sarkanu jumtu un tornīšu pilns.

Tāpat šajā pasākumā vakariņu daļā atradu [beidzot!] mītiskos latviešus - divas meitenes, kuras arī studē apmaiņā Gentē, tikai citā augstskolā. Esam mēs eksistējoša valsts, tomēr, kam beidzot ir vēl dzīvi pierādījumi šeit, citādi jau bija daudzi sākuši jokot, ka es esot izgudrojusi savu valsti.

Taču nākošā diena tika pavadīta enerģiski kāpjot. Tagad atkal iekšā lekciju rutīnā, lai gatavotos nākošajiem piedzīvojumiem.

Nav komentāru: