piektdiena, 2011. gada 9. decembris

Pēc 10 dienām uz mājām

Tāda neliela iekšējā laika atskaitīte sākusies. Pavisam maz palicis, līdz Ziemassvētku brīvdienām mājās. 19.decembrī ieradīšos, lai ar jums visiem kopā nosvinētu šī gada beigas un uzkrātu enerģiju jaunajam gadam: eksāmenu grafiks pa lielam man ir zināms, eksāmenu lapas, kur profesors ieliks atzīmi - arī jau savāktas. Palikuši vēl vairāki darbi, ko nodot:
- Raksta analīze, kura ir teju pabeigta
- Eseja, kura jau ir noprezentēta, taču rakstiski vēl jāpiestrādā mazliet
- Grupas darba pētījums
- Un paši eksāmeni, no kuriem:
     - prezentācija uz 10 minūtēm par tēmu "Will Western societies succeed in integration?";
     - rakstisks eksāmens;
     - mutisks eksāmens;
     - rakstisks un mutisks eksāmens vienā priekšmetā vienlaicīgi;
     - ja būs labs grupas darba pētījums, tad viena eksāmena nebūs, ja ne - tad mutiski atbildēsim uz jautājumiem.

Kas vēl paspējis notikt pa šo laiku: 
Gentē bija muzeju nakts - gluži kā Latvijā - atvērti muzeji (šoreiz 9), uz kuriem laika posmā no 18:00-1:00 varēja doties katrs interesents. Es, Juliane un Sergio pabijām 4 no tiem: Coca Cola un laimetīgās mākslas muzejā, Sadzīves muzejā, Dabas muzejā, un Abbejā, kas bija jocīgākais no muzejiem - telpas lielas un plašas, bet mantu tur nav - dažviet stāv cilvēki un kaut ko dara - dala cukurvati, gatavo alkoholu, tējo (tur gan bija lielāka performance), spēlē flautu vai iespēja pasēdēt uz pufiem un paklausīties radio, vai arī istaba, kurā kāds transvestīts diezgan neveiksmīgi tēloja Selīnas Dionas popielu. Taču laikmetīgās mākslas muzejs bija tik interesants, ka sajutāmies gluži kā IKEA - prastu trauku veikalā. Tikai atkal atšķirība, ka šeit vitrīnās trauki savietoti pa dažiem, bet nekā diži baudām tik un tā. Bija tik jautri, ka derībās ar Sergio vinnēju, jo uzmetu muzejā kūleni. Taču pārējie divi muzeji man patika. Kā jau muzeju naktī - pa starpu bija arī dažādi uzdevumi: dzīvā twītošana, kad uzraksti ziņu un piesien pie balona un palaid pasaulē. Vai muzejā Tev jāsameklē atbildes uz dažādiem jautājumiem un uzzīmē neiedomājamu radību - uzzīmēju Sergio un tiku pie viena mākslinieka vizītkartes. 
Vēl pabijām bārā, kur var spēlēt visādas spēles - tāds jauks iestādījums - vienīgi biljardā zaudēju, un tagad par to cepšu pankūkas. Ups
Kā jau kārtīgi Erasmus studenti, saorganizējāmies un paspējām paciemoties alus darītavā "Delirium Tremens" - Beļģijā un apkārtnē ļoti populārs alus, kam simbols ir rozā zilonītis. Hi, nu man jau patika. Pagaršojām dažādus alus, apskatījām tapšanas procesu un pakaitinājām gidu ar dažādiem jautājumiem. Kārtējais jautrais pasākums.
Pārējā laikā esmu iekāpusi akadēmiskā zīmē - diena ar nakti apgrieztas kājām gaisā, mācības un studēšana. Erasmus mīts, ka šajā dzīves posmā viena atpūta vien ir, ir tikai MĪTS. 

Vienīgā ziemīga paskata izpausme, kas man šeit bijusi - krusa. Pārējā laikā apstākļi, ko es sauktu par rudeni - lietus kombinējas ar stipru vēju (kurš mani nopūta no velo gandrīz - lika pamainīt trajektoriju par kādu metru vismaz) un saulainām dienas gaišajām daļām.

Priekā, draugi ^^

Nav komentāru: